KAREL LUYCKX WORDT NIEUWE VENNOOT BIJ VDS GROUP

26-04-2022

VDS Group, de bouwgroep met bouwbedrijven Vanderstraeten NV, Execon NV en Peremans NV, stelt Karel Luyckx aan als vennoot. 
Nadat Karel Luyckx in 2020 al de eerste externe CEO werd van VDS Vanderstraeten, en in 2021 ook van Peremans, vervoegt hij nu Michel Vanderstraeten als nieuwe vennoot binnen de VDS Group.

In 2020 startte Karel Luyckx als eerste externe CEO van familiebedrijf VDS Vanderstraeten. Door zijn jarenlange ervaring in de aannemerij, was hij de ideale opvolger van Michel Vanderstraeten, die op zijn beurt de VDS Group ging aansturen. Het jaar nadien nam Karel ook de dagelijkse leiding van VDS Peremans op zich. Dit zorgde voor een nog nauwere samenwerking tussen beide bedrijven in de VDS Group. Dat hij zich nu verankert in het kapitaal is dus een logische volgende stap.

Karel Luyckx: “Om onze sterke groei te consolideren en onze positie in de snel evoluerende sector te verstevigen, is samenwerking het sleutelwoord. Op groepsniveau zijn sterke schaalvoordelen mogelijk, zoals in de IT, logistiek en HR. Innovaties zoals BIM en digitale transformatie vereisen heel wat investeringen. Vanuit de koepelaanpak van de VDS Group kan dit structureel en efficiënt uitgewerkt worden.”

De VDS Group kende de afgelopen jaren een sterke groei door verschillende grote en mooie opdrachten in Vlaanderen en Brussel. Op complexere werven wordt er steeds meer op bouwteamformules en Design & Build ingezet met behulp van de expertise van de bouwgroep. De samenwerkingen op groepsniveau zorgen niet alleen voor schaalvoordelen, maar ook voor een hogere kwaliteit en innovatie. Door bouwprocessen en methoden continu samen bij te sturen en te verbeteren, wordt er lean en efficiënt gewerkt. Bij de VDS Group staan medewerkers altijd centraal. Door middel van een persoonlijk ontwikkelingsplan, kunnen ze op een zo organisch en ongedwongen mogelijke manier groeien binnen het bedrijf.

Michel Vanderstraeten: “Er werd de afgelopen jaren sterk ingezet op een versterking van de organisatiestructuur door het hanteren van een individuele proactieve aanpak. Medewerkers krijgen steeds meer autonomie binnen hun functie door behulp van de technische ondersteuning vanuit de uitvoeringsdirectie. Een goede wisselwerking is hierbij zeer belangrijk. Met Karel hebben we nu, naast een uitstekende CEO, ook een sterke strategische partner binnen de groep die dit proces in goede banen leidt.”

Logo Let's Build Together

 

 

Peremans biedt totaaloplossingen voor bouwprojecten. Wij staan in voor het mee ontwerpen, bouwen, financieren en onderhouden van gebouwen voor de publieke en private sector.  Samenwerking met alle betrokken partners staat hierbij centraal.  Hierbij investeren we in onze mensen, innovatie en kennis, waardoor we steeds kwaliteit voorop kunnen stellen.